Еднодневна стачка отново ще парализира въздушния транспорт в Германия, след

...
 
Еднодневна стачка отново ще парализира въздушния транспорт в Германия, след
Коментари Харесай

Нов протест на Lufthansa: Без полети от 4 часа във вторник до 7:10 часа в сряда

 
Еднодневна стачка още веднъж ще сковава въздушния превоз в Германия, след неотдавнашния митинг на наземния личен състав на Lufthansa. За това оповестява изданието „ Шпигел.

Синдикатът заяви, че чиновниците би трябвало още веднъж да спрат работа от 4 часа сутринта във вторник до 7:10 часа сутринта в сряда. Засегнати ще са летищата във Франкфурт на Майн, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт.

Според Lufthansa плануваната предупредителна стачка ще засегне над 100 000 пасажери, които към този момент имат закупени билети за разнообразни полети. Авиокомпанията сега работи по правенето на особено разписание на полетите, което скоро ще бъде оповестено.

Припомняме, че 27-часова стачка при започване на февруари към този момент един път сковава полетите на Lufthansa до Франкфурт и Мюнхен. Около 900 от 1000 планувани полета бяха анулирани, а към 100 000 пасажери бяха пренасочени към други полети

„ Наземните служащи се усещат обидени… още веднъж. Докато водачите получават 270 000 евро годишен приход и ще имат двуцифрен % нарастване на заплатите, то наземните служащи остават с по 13 евро на час и за тях не се планува нарастване, което да покрие инфлацията от последните няколко години. Това е незаслужено “, сподели договарящият от името на синдиката Марвин Решински по отношение на настоящата оферта на Lufthansa към чиновниците.

Той упрекна управлението на Lufthansa, че не е било готово да „ договаря за освен това от единствената им оферта “ при последната им среща.

От своя страна Lufthansa разкритикува възобновената стачка и уточни, че тежестта ще падне още веднъж върху пасажерите. Директорът по човешки запаси Майкъл Нигеман заяви, че идващият кръг от договаряния е плануван за сряда (21 февруари) и би било незаслужено за пътуващите, да останат без полет ден преди този момент.

Синдикатът на чиновниците обаче упорства за незабавно и доста повишение на приходите на хора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР